Snippet

Azi... pardon ieri 09 aprilie m-am perindat si eu pe la Filarmonica Banatul din Timisoara ca sa onorez cu prezenta, fiind un concert de caritate organizat de Lions Club Timisoara si LEO Club Timisoara pentru strangerea de fonduri necesare refacerii salii de concerte a Colegiului National de Arta Ion Vidu Timisoara.

Pe scena Filarmonicii au urcat pe rand: Horia Crisovan, Mircea Baniciu & Vladi Cnejevici si Dan Helciug & Spitalul de Urgenta, prezentator fiind nimeni altul decat Virgil Iantu, iar show-ul oferit fiind unul incendiar si inedit.

Pretul biletelor initial a pornit de la 100 de lei, apoi a mai scazut la 50, cu 50 l-am cumparat eu, ca mai apoi sa fie 25 de lei si intrun final in ziua spectacolului sa fie vandut cu 10, ei uite ca aici a fost buba si uite asa am auzit eu pe la intrare ca au fost cativa romani romanasi' condusi de romanescul impuls, care nu s-au mai gandit ca banii pe care i-au dat(donat) sustin o cauza nobila si chiar au cerut rambursarea acestora.
Mi s-a rupt inima, dar ce sa-i faci, doar se stie ca nu poti invata trucuri noi cainele batran...sau poti ?!?!



Nu stiu altii, dar eu in ziua de azi doresc a ura Baxtalo Rodźendano !; de ce ?; pentru ca azi 08 aprilie este Ziua Internationala a Rromilor.





Tetrailes bahtalo !

Carte postala - Daniel-Silvian Petre

Ti-e dor de mine ?
Deschide fereastra
si priveste-ma:
omul acela
care nu trece
acum
prin fata casei tale
sint chiar eu

...sau despre cum mi-am murdarit pantalonii mei de pijama de culoare "baby blue".

Dupa cum bine stiti saptamanile acestea in intervale de zile bine definite s-au organizat centre de colectare a deseurilor, "bunurilor" nefolositoare, gunoiului etc, asa ca subsemnatul s-a apucat si el sa isi goleasca boxa ca de vro' 20 de ani n-a mai calcat picior de om cilly-vizat pe acolo si ghici ce gaseste acolo, surprize surprize, numai nimicuri si o bicicleta pegas fara sit(z) si multe jucarii de cand Ioan-Alexandru Babău era tanar, scaune, lemnaraie, saltele si dune pana chiar si o chiuveta.

Noroc cu un om cumsecade din vecini care m-a ajutat sa car din treburi, mare parte le-a luat pentru dumnealui, dar aia e cu totul alta poveste, ca altfel nu terminam nici pana maine, planul acum pentru boxa e urmatorul: adus canapea confortabila, masuta si pick-up, iar ca semn de recunostinta am sa atarn pe perete steagul cu PCR pe care l-am gasit printre toate obiectele puse alandala.


Buna dimineata...desi m-am trezit acum trei ore si am si fost la curs la faculta, dar in fine. Azi m-am trezit de parca as fi fost in filmul lui Cristopher Nolan, mai exact am realizat ca am avut parte de un vis lucid care m-a transpus intr-un alt vis si ca pentru ceva timp realitatea din jur a devenit ireala, asta pana m-am trezit si am inceput sa repet sacadat: " Fuck, fuck...fuck, fuuuck" si sa rad haotic !

"Dear Martin Luther King Jr., I have a dream within a dream within a dream within another dream... What now?

 Sincerely, 

Leonardo DiCaprio"

Azi a fost o zi frumoasa, spus si din prisma faptului ca au fost 22 de grade si soarele zambea larg, dar a fost o zi frumoasa si pentru ca am participat la un vernisaj.
Mai exact am fost la Galeria de arta "Helios" care a gazuit astazi vernisajul expoziţiei personale de grafică "Spaţii celeste" a artistului plastic Marian Truţulescu.
Toate bune si frumoasa pana aici, inainte de prelegerile care au fost tinute de catre Prof. univ. dr. Ioan Iovan, cei prezenti au mai dat cate o ocheada asupra exponatelor, care sincer pe mine m-au impresionat foarte profund, fiecare dintre insi probabil cautand cate ceva care era in interesul sau, par example un student la design poate s-ar fi uitat la tehnica folosita ca mai apoi sa poata sa o puna si el in practica intr-un fel sau altul, eu m-am uitat la partea de simbolistica si la intelesurile esoterice ale exponatelor samd.
Iar adevarata arta am observat-o dupa ce s-a terminat prelegerea si am iesit din incinta galeriei pentru a trage o gura de aer, mai exact uitandu-ma prin vitrina foarte mare a galeriei, am vazut masele de oameni dand buzana asupra mesei de protocol asemeni unor bestii infometate si insetate parca desprinse din Infernul lui Dante.
Sunt curios cata lume din "crema cremelor" din cei prezenti in afara de autorul operelor de arta, Marian Trutulescu si profesorul Iovan au fost cu adevarat interesati de exponate si au venit si au stat expre la prelegere pentru a asculta ce au de spus cei doi ???



Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor,
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mîndri aste le nutresc;
Căci rămîne stînca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Vis de răzbunare negru ca mormîntul
Spada ta de sînge duşman fumegînd,
Şi deasupra idrei fluture cu vîntul
Visul tău de glorii falnic triumfînd,
Spună lumii large steaguri tricoloare,
Spună ce-i poporul mare, românesc,
Cînd s-aprinde sacru candida-i vîlvoare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surîzînd,
Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
Cînd cu lampa-i zboară lumea luminînd,
El pe sînu-ţi vergin încă să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu îl strînge-n braţe, tu îi fă altare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!
Tînără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţă în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mîndrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!  
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie - Mihai Eminescu

Stau si ma aflu in acelasi loc unde in mare parte am scris majoritatea postarilor de pana acum, mare parte scrise doar de dragul de a fi scrise, altele cu mesaj, altele "God knows why".

Oricum e tarziu in noapte si m-a lovit inspoiratia...sau cel putin asa cred.

E timpul sa mai revin cu picioarele pe pamant, sa retrag trupele timise la conflict si sa trimit diplomatii sa remedieze situatiile si divergentele create, e timpul sa ma apuc din nou de Pitagora si de Gaus, adica mai bine zis  ar trebui sa ma apuc de un pic de calculus pentru a fi putin mai calculat, cel putin asta simt in momentul respectiv.
Oricum in in legatura cu stabilitatea profesionala zic ca stau destul de bine, traininguri peste trainninguri, sedinte de ONG si de partid, implicare, voluntariat, planuri de afaceri si proiecte locale, culturale, europene...etc.

Dar stiu ca vreau mai mult de  la mine, constant doresc sa cresc !

Vreau sa imi imping limitele pana la cer si nimic sa nu ma traga inapoi; ei bine, poate tu ai putea, pe tine probabil te-as lasa sa ma duci cu zaharelul, dar nu de tot, doar asa cu bun simt.
Dar singurul bai e urmatoarul, nu stiu cine esti si unde ai putea fi !