Snippet

Mici placeri ale vietii (2)

Mersul cu tramvaiul...nimic nu poate fi mai palpitant decat mersul cu tramvaiul, in special in ora de varf, cand vagonul infect si imputit este arhiplin.
Cel mai bun loc pentru a putea urmari intraga scena este cel din fata, stand in picioare, chiar in spatela vatmanului.
Nimic nu se compara cu landscape-ul oferit: o gramada de oameni care merg la servici sau au alte treburi la care trebuie sa participe si mintea le e in alta parte, iar in momentele in care isi revin din reverie, de plictiseala mai trag cate o ocheada si arunca privirea pe ici pe colo ca se afle in traba, dupaia sunt batraneii simpatici care cu priviri lascive studiaza pitipoancele de liceu imbracate de parca tramvaiul ar fi iostiu ce club de fite si cu ocazia asta le mai creste si lor putintel pulsul si si-ar mai dori sa fie din nou flacai cu sange-n vână, baietii frumosi care atat se foiesc incat sa ii vada lumea, de aprca ar fi la defilare pe podium si care n-ar ceda locul unei biete doamne care deabia se tine pe picioare fiindca sunt pra plini de ei, dar in special, ador faptul ca scaunele sunt asa de apropiate intre ele si fiecare om cand se pune cineva langa el, daca are nefericita ocazie sa stea pe cele duble, se va vedea o expresie de neplacere pe fata acestuia deoarece spatiul personal i-a fost invadat, va inghiti in gol, isi va incrucisa mainile si se va trage putin in partea opusa celui care se va pune langa el dar pana la urma se va resemna cu idea.
Mersul cu tramvaiul  provoaca o placere deosebita deoarece face observabila natura umana, permite studierea firii omului, un om care inchis intr-o cusca se apreteaza la mediul care il inconjoara si coexista cu ceilalti din jur, o gramada de oameni urati, frustrati si saraci...cu duhul.

"Unii oameni văd lucruri care există şi întreabă "De ce?". Alţi oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată şi întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu şi nu au timp de toate astea." George Carlin


"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti devani mare." Mark Twain

Leave a Reply