Snippet

Las clipul sa vorbeasaca...

"Oare un mare virtuos in arta muzicala s-ar simti lingusit de aplauzele publicului sau, daca ar sti ca acestea se compune, cu exceptia a vreo doi-trei, din oameni surzi, care indata ce vad miscandu-se mainile celor cu auz, bat si ei din palme pentru a-si ascunde unii altora cusurul?"

E o seara frumoasa de octombrie cu ploaie marunta si eu ies de la facultate pentru a merge acasa.
Odata ajuns in statia de autobuz imi pornesc playerul, imi bag castile in urechi si astept, astept sa vina autobuzul 19. Neavand stare ma tot invart prin statie, trec doua autobuze  si intrun final apare si troleul pe care il asteptam. Fac un pas in fata, de sub cortina statiei care ma proteza de picaturi, autobuzul opreste pentru 2 secunde si nu deschide nici o usa, pleaca usor din staie, merg dupa el, ii fac semn la sofer, acesta aproape iesit din staie opreste de tot si imi deschide usa. Urc si ma duc pana in fata, imi validez abonamentul, imi iau un loc si ii spun soferului:
- N-a mai avut autobuzul loc in statie?
- Pai am crezut ca va tot plimbati, asa cum vaceti voi.
- Totusi, dincolo, in Italia si in Spania trebuia sa fac un semn la autobuz ca sa opreasca in statie, aici stiu ca trebuie oprit oricum !?
- Aia ii in Spania sau Italia da' AICI E ROMANIA.
- Din pacate, DIN PACATE...

"Nu vezi efect, toate stau amortite: nu te mira. Piatra azvarlita in mlastina nu face cercuri."

"Bărbatul este mai copilăros decât femeia. Orice bărbat adevărat ascunde-ntr-nsul un copil care iubeşte jocul. Haideţi, femeilor, descoperiţi copilul din bărbat!" Friedrich Wilhelm Nietzsche

"Singuratatea este soarta tuturor oamenilor inzestrati cu o capacitate deosebita: ei o vor deplange uneori, insa o vor alege totdeauna ca pe cel mai mic dintre doua rele." Arthur Schopenhauer

Mersul cu tramvaiul...nimic nu poate fi mai palpitant decat mersul cu tramvaiul, in special in ora de varf, cand vagonul infect si imputit este arhiplin.
Cel mai bun loc pentru a putea urmari intraga scena este cel din fata, stand in picioare, chiar in spatela vatmanului.
Nimic nu se compara cu landscape-ul oferit: o gramada de oameni care merg la servici sau au alte treburi la care trebuie sa participe si mintea le e in alta parte, iar in momentele in care isi revin din reverie, de plictiseala mai trag cate o ocheada si arunca privirea pe ici pe colo ca se afle in traba, dupaia sunt batraneii simpatici care cu priviri lascive studiaza pitipoancele de liceu imbracate de parca tramvaiul ar fi iostiu ce club de fite si cu ocazia asta le mai creste si lor putintel pulsul si si-ar mai dori sa fie din nou flacai cu sange-n vână, baietii frumosi care atat se foiesc incat sa ii vada lumea, de aprca ar fi la defilare pe podium si care n-ar ceda locul unei biete doamne care deabia se tine pe picioare fiindca sunt pra plini de ei, dar in special, ador faptul ca scaunele sunt asa de apropiate intre ele si fiecare om cand se pune cineva langa el, daca are nefericita ocazie sa stea pe cele duble, se va vedea o expresie de neplacere pe fata acestuia deoarece spatiul personal i-a fost invadat, va inghiti in gol, isi va incrucisa mainile si se va trage putin in partea opusa celui care se va pune langa el dar pana la urma se va resemna cu idea.
Mersul cu tramvaiul  provoaca o placere deosebita deoarece face observabila natura umana, permite studierea firii omului, un om care inchis intr-o cusca se apreteaza la mediul care il inconjoara si coexista cu ceilalti din jur, o gramada de oameni urati, frustrati si saraci...cu duhul.

"Unii oameni văd lucruri care există şi întreabă "De ce?". Alţi oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată şi întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu şi nu au timp de toate astea." George Carlin


"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti devani mare." Mark Twain

...

Cunoasterea inseamna Putere, dar in acelasi timp Cunoasterea este si cea mai mare Boala!


"Eu cred că o ţară care încearcă să prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stând într-o găleată, încearcă să se ridice trăgând de mâner." Sir Winston Leonard Spencer-Churchill

Shopping-ul la Auchan... nu faptul ca esti la shopping ci faptul ca ai oczia sa vezi expresiile posomorate ale oamenilor care intro zi de duminica cand au liber merg la supermarket sa isi faca cumparaturile necesare si totusi intro zi libera ar trebui sa aiba macar o expresie fericita pe fata, ar trebui.

Fetele lor, oh da , fetele lor, fiecare spune cate o poveste, in mare parte trista, toti sunt niste oi, bazandu-se pe aceiasi psihologie de turma, toti niste zombie, cu privirile in podea si cu spatele ghebos, stresati si incarcati de probleme si problemute.Probabil ca sunt in starea asta datorita faptului ca desi au o zi libera, nu o inteleg si nu se bucura de ea ca fiind zi de odihna (futui, pana si in "Cartea Cartilor" e specificat acest lucru)  si da, inca sunt incarcati de problemele cotidiene de pe timpul saptamanii trecute, fiind cu totii niste bombe cu ceas gata gata sa explodeze dintrun moment in altul, dar n-o fac ci mai strang, mai strang, asa cum face romanul, de felul lui, mai masochist din fire.
Mi-e lehamite de ceea ce vad, dar in acelasi timp ma incanta si intrun fel morbid chiar ma amuza, ma amuza sa vad oameni care au uitat sa viseze si in timpul zilei, oameni care isi aloca timp viselor doar in somn. 

Doua citate imi vin in minte legate de tema asta, ambele de Bertrand Russel si acelea sunt:
1. " Cei mai multi oameni mai degraba ar muri decat sa gandeasca; de fapt exact asta fac."
2. " Oamenii se nasc neinvatati, nu prosti; ei devin prosti prin invatatura."

Va las in comania a doi mari muizicanti, Miles Davois si John Coltrane si titlul piesei al naibi de sugestiv, "So What"




...Fac azi o baie rapida, pun ochelarii de inot pentru impresionarea audientei, dau puternic de 8 ori din brate, vad pe sub apa ceva umbre, ma ia panica si ma intorc. Ajunge sa mai dau de 4 ori din brate si ajung la apa mica. Pun picioarele pe nisip, imi zic ca-mi e de ajuns 1 minut si 24 de secunde de baie si e cazul sa ies la soare.

Dar stii prea bine, prietene cetitor, ca iesitul din apa nu se face oricum. Pe plaja-i lume multa, poate se uita cineva la tine. Daca tii cat de cat la imaginea ta, mai indrepti una-alta. Tragi de slip, sa aranjezi cucu subacvatic, bagi un pic mana prin par (cat mai ai) sa-l faci „sauvage”, ridici pieptul, sugi burta…

Apoi iesi pe tarm, calcand hotarat, pentru impresie. Privind undeva departe, nicaieri, tot pentru impresie. Dar stii ca macar 3 babe hodoroage tot se uita la tine. Poate una nici nu vede, nu conteaza. Ei bine eu am avut bafta sa ies taman langa 3 fatuci ce se bronzau pe ţiţisoare…..

M-am gandit ca bine am facut ca m-am primenit. Si am calcat mai hotarat, fara sa privesc spre ele. Bineinteles, doar la inceput....  
Cand am ajuns cam la juma de metru de sezlongurile lor, le-am traznit o privire de, teoretic, trebuia sa le ingrop sub nisip. Ai tu habar, cetitorule, cum arata ochii mei verzi pe fata mea bronzata, cand ies din mare?! Nu, nu ai. Ei bine, fetisoarele au ramas incremenite. Ma priveau cu ochi mari, toate trei. Am trecut pe langa ele multumit de traznetul transmis, de impresia facuta…..

Ajung langa propria sotie, zambind multumit de mine. Si propria sotie imi spune:
- Sterge-te pe fata, esti plin de muci.


via mioritice.com

Philip Larkin - This Be The Verse


They fuck you up, your mum and dad.
  They may not mean to, but they do.
They fill you with the faults they had
  And add some extra, just for you.

But they were fucked up in their turn
  By fools in old-style hats and coats,
Who half the time were soppy-stern
  And half at one another's throats.

Man hands on misery to man.
  It deepens like a coastal shelf.
Get out as early as you can,
  And don't have any kids yourself.


REQUIEM by: Robert Louis Stevenson
      NDER the wide and starry sky,
      Dig the grave and let me lie.
      Glad did I live and gladly die,
      And I laid me down with a will.
       
      This be the verse you grave for me:
      Here he lies where he longed to be;
      Home is the sailor, home from the sea,
      And the hunter home from the hill.

Daca fiecare drum incepe cu primul pas atunci asa incep si eu cu postul asta.