Snippet

Cuvintele mute

Asa cum sta el singur  in fata biroului cu privirea in monitor, se gandea la ce a fost in trecutul intunecat si ce ar putea schimba pentru viitorul incert.
Nimic din ce facuse nu avea sa anunte inclinarea sa spre intuneric si gestul sau necugetat, era poate prea tulburat, sau poate stransese in el tot ce era mai rau si nu mai stia cum sa se goleasca de incarcatura, sa se elibereze; se uita din nou in jurul lui, veioza ii lumina coltul camerei in care is petrecea cea mai mare parte a timpului, avea in jurul sau toate nimicurile stranse pe parcurs, toate lucrurile inutile, dar fiecare chicineata ii aduce aminte de ceva, fiecare obiect cat de mic avea o incarcatura emotionala mare. Ii aduceau aminte de ea, inainte se se stinga, inante sa o rapuna teribila boala care ii macinase inima, transformand-o intr-o bucata de carne fara sentimente. 
Poate daca ar fi fost mai putenica ar fi rezistat; ...dorinta ei cea mai mare era sa intre la conservator, dar nu a reusit si tot raul l-a strans in ea; chipul angelic cu timpul se transforma intro fata fara sentimente; atingerile tandre se transforamu in zgarieturi, iar cuvintele-i dulci deveneau vorbe de ocara; iar nu dupa mult timp carnea ei arzatoare a inghetat. Am gasit-o fara suflare peste iubirea ei de-o viata, pianul, isi taiase venele iar sangele se scursese peste clape trasnformand albul lor linistitor intrun rosu violent si macabru.
Iar acum ma aflu aici in fata biroului cu privirea in monitor si mor incet, putin cate putin;
Si asa cum sta el singur, sertarul il deschise si mana insfaca pistolul primit cadou, ii trase piedica, il incarca, il dusese la tampla si isi scosese portofelul pentru a mai privi pentru o ultima data fotografia Clarei.
Ultimele sale cuvinte au fost " Te iubesc", dar foarte mute pentru a putea fi auzite, iar in timp ce pistolul se descarca ea incepu sa cante !

1 comments: